No Image

Виставка “Невтомний збирач старовини”

Найбільш повно різноманітну наукову і громадську діяльність Д.І. Яворницького, контакти із сучасниками, а також внутрішній світ відображає приватне листування. Щедрість і чуйність Дмитра Івановича, його висока епістолярна культура сприяли формуванню великої епістолярної спадщини, що зберігається сьогодні в історичному музеї і нараховує 6000 листів від більш ніж півтори тисячі кореспондентів.

No Image

Виставка “Україна мила”

«Україна мила» – так назвав виставку своїх картин дніпропетровський художник-аматор Василь Романович Григор’єв (1925). Розмінявши шостий десяток, Григор’єв вперше взявся за пензлі і став по пам’яті писати пейзажі свого дитинства. Одна з картин відобразила самого художника в 5-річному віці з дідусем на рибній ловлі (берег Мокрої Сури в районі нинішнього с. Кам’янка). Тоді, 80 років тому, ця прогнила, заросла очеретом притока Дніпра була потужним глибоководним красенем, в який могли заходити морські судна.

No Image

Світ Дмитра Яворницького у фото та листівках

Головна мета виставки – на прикладі фото та листівок показати географію мандрів Дмитра Яворницького, видатного українського історика, дослідника історії запорозького козацтва, збирача української старовини. Відвідувачі зможуть побачити світ очима Яворницького.

No Image

Виставка “Стародавня сучасність”

Як кажуть класики, витвір мистецтва є те, що уособлює три складові: мейнстрим, фольклор і авангард, – традицію, сучасність, новаторство. Ця експозиція – лише початок, і ми маємо надію, що будемо почуті споживачами і виробниками справжнього сучасного мистецтва, і що знайдемо відклик, що спробуємо досягти його відродження.

No Image

Виставка “Не віддавай забуттю!”

На виставці представлені плакати, створені в роки війни, як оригінали, так і передрук 1970-х років.
Плакати в роки війни займали головне місце серед усіх видів образотворчого мистецтва і були дуже дієвим засобом мобілізації народу на боротьбу з ворогом.

No Image

Виставка фоторобот “М в квадраті”

На виставці представлено більше 60 робіт членів Національної спілки фотохудожників України – Марка Мілова і Мелорa Назарова. Цих двох представників різних поколінь пов’язує інтерес до художньої, пікторіальної фотографії з її прагненням передачі емоцій, почуттів, філософії. Представлений глядачам проект показує ще одну точку дотику інтересів авторів – любов до квадратного формату фотографії.

No Image

Художня виставка “Ніжна душа квітки”

Основною темою представлених на виставці робіт художника є квіти. Квіти, яким людина і людство поклоняється, захоплюється і оспівує споконвіку. Оспівує так часто за свою багатовікову історію, що створити щось абсолютно нове, несхоже на все вже втілене, здавалося б, просто неможливо. Але, вдивляючись у роботи Людмили Алексєєвої, завдяки її таланту, ти відкриваєш красу квітів знову і розумієш разом з нею, що це чудо природи так само до кінця незбагненно у своїй неповторності, як і саме життя.

No Image

Весняні акварелі

Ольга Михайлівна Северін: народилась 1958р. у с.Підгороднє Дніпропетровської області. В 1977 р. закінчила Дніпропетровське державне художнє училище. В 1985 р. закінчила Харківський художньо-промисловий інститут (відділення […]