No Image

Виставка “Україна моя – калинова земля…”

Центр було створено з метою залучення підростаючого покоління до джерел багатовікової культурної спадщини українського народу, його досвіду, виховання особистості через формування національної самосвідомості, розвитку загальної культури і духовності, а також професійного самовизначення. Ініціаторами організації його роботи були колишні директор палацу Любов Коптовець, завідувачка Валентина Бабакова, етнограф-методист Ольга Хоменко (нині заступник директора обласного дитячо-юнацького кіноцентру «Веснянка»). Багато зусиль для його плідної праці доклала і нинішній директор міського Палацу дітей та юнацтва Маєтна Людмила Федорівна.

No Image

Виставка “Запорізька творча фотографія 1962-2012”

У 1962 році в Запоріжжі започаткувався рух творчих людей об’єднаних захопленням творчою фотографією. Запорізька обласна організація національної Спілки фотохудожників України (ЗООНСФХУ) створена в 1991 р. на базі Запорізького міського фотоклубу,який існує з 1963 року.

No Image

Сирко и Дорошенко

Возобновление неудовольствия украинцев, и запорожцев против московских бояр.— Истребление бояр на Украйне и участие в том запорожцев.— Действия запорожских полковников Сохи и Урбановича против бояр […]

No Image

Иван Сирко. Биография

Родина, семья и характеристика Сирка.— Действия Сирка в пользу русского царя, гетмана Виговского и татар по реке Бугу.— Набег Сирка на город Чигорин и захват […]

No Image

Документальный фильм о петриковской росписи

Среди мероприятий, которые будут способствовать внесению петриковской народной росписи в «Список объектов нематериального культурного наследия мира под эгидой ЮНЕСКО», предусматривалось создание в январе – феврале 2013 документального фильма «Чудо Приднепровья». Для фильма было отснято много сюжетов в залах Днепропетровского национального исторического музея имени Дмитрия Ивановича Яворницкого и на выставке «У каждого своя судьба, свой мир широкий», с участием музейных научных сотрудников отдела современной истории Украины – Людмилы Чирич и Светланы Биленко.

No Image

У музеї з’явився електронний гід

Сьогодні музеї все частіше використовують досягнення сучасних комп’ютерних технологій. Не залишається осторонь від цього глобального процесу і Дніпропетровський національний історичний музей ім. Д.І. Яворницького.
Тепер всіх відвідувачів у фойє зустрічає електронний “гід”. Симпатична дівчина розповідає гостям про історію музею, його філії, про те, що цікавового можно побачити в експозиції.