No Image

Новий бренд – “Петриківка”

Логотип «Петриківка» представляє собою квітку, виконану напівкруглими мазками. Це відомий усім елемент Петриківського розпису – «цибулинка». Його гармонійність, унікальність і простота перевірені часом. Це витік і початок усіх початків.

No Image

Виставка живопису Олександра Самійленка “Моє Присамар’я”

Наприкінці ХХ століття декілька художників об’єдналися в так звану «Ігренську школу». Митців поєднує не тільки географічне місце проживання, а особливе світовідчуття, вірність традиціям і відданість натурі, яка стала їх головним вчителем.

No Image

Передача в музей предметів з приватної колекції Косого А.М.

23 січня о 12.00 в бібліотеці музею (пр. К. Маркса, 18) відбулась передача предметів з приватної колекції дніпропетровського журналіста Косого Анатолія Миколайовича.
Косий Анатолій Миколайович – екс-прес-аташе футбольної команди «Дніпро» (1982-1990рр.), чемпіон СРСР 1983, 1988 років, володар Кубка СРСР 1989 року. Він знає всю історію легендарної команди, її знаменитих тренерів, гравців. Протягом всього життя він збирав колекцію, що ілюструє цю історію: від футбольного м’яча до афіш ігор, які сьогодні стали раритетом.

No Image

Гиды и экскурсии в Крыму

Крымский полуостров имеет уникальное географическое расположение и природно-климатические условия, что делает его привлекательным для обитания с самых давних времен. В эпоху античности полуостров облюбовали древние […]

No Image

Вечір старовинної музики

30 січня 2013 року в музеї «Літературне Придніпров’я» відбудеться вечір старовинної музики в рамках мистецького проекту «Звуки крізь століття». У програмі – твори композиторів XVIII століття. Учасники: Олександр Шульга (гобой) – лауреат міжнародного фестивалю «Зірки польської осені» (2008 р.), артист оркестру Дніпропетровського Академічного Театру Опери та Балету. Олександр Немчинов (фагот) – протоієрей, викладач Дніпропетровської єпархіальної регентської школи в ім’я Св. Прп. Іоана Дамаскіна.

No Image

Різдвяні погостини у Дмитра Яворницького

16 січня 2013 р. о 13 годині в Меморіальному будинку-музеї академіка Д.І. Яворницького відбувся традиційний захід «Різдвяні погостини у Дмитра Яворницького». Гості свята, в цьому році це діти середнього шкільного віку СШ № 49 та студенти Дніпропетровського училища культури, дізналися про традиції Різдва в Україні з розповідей співробітників музею та завідуючої Центру Української культури «Коле калинове» Дніпропетровського міського палацу дітей та юнацтва Бандур В.І., а також самі заспівали колядки.

No Image

Презентація збірки Інни Завгородньої “Банальності”

Авторка збірки “Банальності” Інна Завгородня ставить таке запитання, вдивляючись в обличчя своїх попутників у вагонах потягів, далеких і близьких друзів у кімнатах гуртожитків, німецьких велосипедистів у придорожньому ресторані. Вона змиває з них тональний крем буднів і пил історичної пам’яті. Концентрована екзистенція молодої людини на перехресті культур отримує літературне буття в її поезії, публіцистиці та драматургії.