No Image

Виставка «Життя як джерело» до 95-річчя з дня народження видатного письменника Олеся Гончара

Дніпропетровськ є центральною точкою у його біографії. Саме тут народився письменник. Сюди повернувся обпаленим війною, аби у Дніпропетровському університеті продовжити перерване війною навчання.

No Image

Творчий вечір сатириків “Сміх виправляє вдачу”

29 березня 2013 року о 16.00 в музеї “Літературне Придніпров’я” відбудеться творчий вечір сатириків та гумористів області «СМІХ ВИПРАВЛЯЄ ВДАЧУ».
У вечорі беруть участь члени НСПУ: Гарченко Григорій, Кудрявцев Михайло, Лебідь Сергій, Сіренко Володимир, Твердохліб Олександр, Луценко Володимир.

No Image

Зустріч школярів з відомими істориками нашого міста

27 березня 2013 р. о 13.00 годині в Меморіальному будинку-музеї академіка Д.І. Яворницького відбудеться зустріч школярів — переможців ІІ етапу Всеукраїнських олімпіад з історії в м. Дніпропетровську з відомими істориками нашого міста. Мета зустрічі: зацікавити талановитих учнів до подальшого вивчення історії, показати на прикладі відомих істориків Дніпропетровщини, як можна реалізуватися в сфері наукової діяльності.

No Image

Вечір клавесинної музики

24 квітня 2013 року в музеї «Літературне Придніпров’я» в рамках мистецького проекту «Звуки крізь століття» відбудеться черговий музичний вечір. Зі своєю програмою виступить гостя проекту – клавесиністка Світлана Шабалтіна (Київ). Світлана Шабалтіна – постійна учасниця та почесна гостя проекту. Веде постійну концертну діяльність на території України та за її межами. Виступала зі своїми програмами у багатьох країнах Європи і США, брала участь у міжнародних фестивалях, здійснила ряд записів на телебаченні та радіо.

No Image

«І на оновленій землі»

14 березня 2013 р. о 14 годині в Меморіальному будинку-музеї академіка Д.І. Яворницького відбувся сумісний з Центром української культури «Коло калинове» при МДПЮ захід «І на оновленій землі». На цьому святі у вітальні «козацького куреня» Д. Яворницького зібралися діти – переможці міського конкурсу читців сучасної української поезії. І дійсно, «нетлінним скарбом століть» називають національну мову і літературу; скарбом, що передається від покоління до покоління, об’єднуючи минуле й сучасне.

No Image

Захід до дня народження українського Кобзаря

13 березня 2013 р. о 13 годині в Меморіальному будинку-музеї академіка Д.І. Яворницького відбувся традиційний щорічний захід до дня народження видатного українського Кобзаря «Шевченко-художник». Дмитро Іванович Яворницький впродовж життя активно вивчав життя та творчість видатного Тараса Григоровича, збирав матеріали стосовно його діяльності

No Image

Виставка І. Юрової і О. Бєсєдіна «АМБРОЗІЯ»

Музей «Літературне Придніпров’я» приймає другий живописний проект заснований меценатом Дмитром Зусмановічем менше року тому творчої резиденції «КалендАрт».
Молоді дніпропетровські митці Ірина Юрова та Олег Бєсєдін пропонують відвідувачам музею скуштувати амброзії, їжу богів.