No Image

Концерт оперної музики «Я імені її не знаю»

26 червня в 18.00 в музеї «Літературне Придніпров’я» відбудеться концерт оперної музики. У концерті прозвучить музика різних стилів та епох. Молоді артисти представлять глядачам арії з опер композиторів Моцарта, Доніцетті, Верді, Пуччіні, сцени з опер «Травіата», «Кармен», «Пікова дама». У концерті беруть участь студенти Дніпропетровської консерваторії ім. Глінки, а також солісти Дніпропетровської та Донецької опери.

No Image

Виставка до 140-річчя від дня народження П.П.Скоропадського

З 15 травня 2013 р. у Дніпропетровському національному історичному музеї ім. Д.І. Яворницького працює міні-виставка до 140-річчя від дня народження П.П.Скоропадського (1873 – 1945), останнього гетьмана України. Народився 3 (15) 1873 р. м.Вісбаден, Німеччина – 26.04.1945, монастир Меттен, прах перевезено до м.Оберсдорфа, Німеччина – український громадський, політичний і військовий діяч, гетьман Української Держави (29.04.1918-14.12.1918).

No Image

Виставка “Крізь час порогами Дніпра”

Дніпропетровський національний історичний музей ім. Д.І. Яворницького разом з фотостуудією Сергія Гунази представляють виставку “Крізь час порогами Дніпра”. На ній будуть представлені унікальні фотографії к. ХІХ – поч. ХХ ст. з фондів Дніпропетровського національного історичного музею ім. Д.І. Яворницького та сучасні світлини відомого дніпропетровського фотографа Павла Маменка.

No Image

Міні-виставки у стінах історичного музею

У межах музейної виставки “У всякого своя доля, свій світ широкий” (зала № 8) Дніпропетровський національний історичний музей представляє дві міні-виставки, присвячені історії музею, зокрема його співробітникам Ватченко Г.Ф. та Абросимовій С.В. Так вже трапилось, що їх дні народження за календарем розташовані поруч.