No Image

Обсяг заходів, присвячених ювілею Шевченка

У відповідь на запит Міністерства культури України № 41/10/61-14 від 20.01.2014 щодо відзначення 200-річного ювілею Т.Шевченка повідомляємо, що в Дніпропетровському національному історичному музеї і музеях Дніпропетровської області заплановано великий обсяг заходів, присвячених ювілею Шевченка:

No Image

«Я не покину тебе, земле…». Форум пам’яті Валер’яна Підмогильного

5 лютого 2014 р. о 16.00 в музеї “Літературне Придніпров’я” відбудеться щорічний літературно-мистецький форум пам’яті українського письменника, нашого земляка, Валер’яна Підмогильного. Запрошуємо всіх небайдужих до своєї рідної історії та культури; шанувальників інтелектуальної прози та класичної музики. Програма форуму:

No Image

Музейні заходи до 200-річного ювілею Т.Г. Шевченко

Протягом 2014 р. до 200-річного ювілею Т.Г. Шевченко Дніпропетровський національний історичний музей пропонує наступні заходи: Перелік заходів, присвячених ювілею Шевченка (перейти до переліку заходів) У відповідь […]

No Image

Проект “Територія можливостей: Розвиваємо регіон разом”

В рамках проекту заплановані різноманітні заходи, які спрямовані зацікавити місцевих жителів народними ремеслами, а також показати перспективи розвитку сільського туризму в регіоні. Участь місцевих жителів с. Урич, Підгородці та Сопіт в проекті надасть можливість швидше адаптуватись під зміни сучасного світу не втрачаючи автентичності власного регіону.

No Image

Виставка об’єднання Богдан

24 січня о 17.00 в музеї «Літературне Придніпров’я”відбудеться відкриття виставки об’єднання «Богдан», де покажуть свої твори архітектори та художники: М.Азатян, В.Айрапетян, А.Ільїнський, В.Лещенко, Д.Мєтєлєва, В.Петриченко, І.Сташкова, І.Чернечков, Е.Чубаров, О.Ярошенко.

No Image

Мультимедійна лекція для дітей та студентів “Тарас Шевченко-художник”.

У 2014 році в Україні широко відзначається ювілей Тараса Григоровича Шевченка – минуло двісті років від народження славетного Кобзаря. До цієї події наукові співробітники Меморіального будинку-музею Д.І. Яворницького підготували науково-популярні мультимедійні лекції з теми «Тарас Шевченко – художник». Слід зазначити, що Дмитро Іванович Яворницький багато років присвятив вивченню життєвого та творчого шляху Тараса Григоровича, збирав матеріали стосовно його діяльності, написав та видав працю «Матеріали до біографії Т.Г. Шевченка» (1909), до якої увійшла автобіографія поета, до того часу ще не відома, знайдена та надрукована вперше дослідником Д.І. Яворницьким.

No Image

Виставка живопису «Почуття та думки у барвах»

Музей «Літературне Придніпров’я» запрошує Вас на виставку живопису «Почуття та думки у барвах» та літературний вечір, присвячений пам’яті балерини, художниці, поетеси Людмили Гацелюк.
17 січня Людмилі виповнилось би 60 років.

No Image

Виставка “З Криму з любов’ю”

На виставці будуть представлені живописні роботи як молодих митців: Чепелевої Марії, Тюнькіна Олександра, Ігора Сафонова – молодшого , які вперше виставляють свої роботи в нашому місті, так і картини Миколи Гудіна, чиї роботи вже виставлялися в минулому році в Дніпропетровську (Національний гірничий університет, свято “Чисті джерела”, ДНІМ). Серед творів представлені кримські краєвиди, пейзажі Чорногорії, натюрморти, портрети. Виставка набуває особливого значення в рік 60-річчя включення Криму до складу України.

No Image

Різдвяні погостини у Дмитра Яворницького

10 січня 2014 р. о 13.00 в Меморіальному будинку-музеї академіка Д.І. Яворницького відбувся традиційний захід «Різдвяні погостини у Дмитра Яворницького». Гості свята, в цьому році це вихованці Центру української культури «Коло калинове» МПДЮ та майстри центру дізналися про традиції Різдва в Україні з розповідей старшого наукового співробітника Бандур Я.О. та завідуючої Центру Української культури Дніпропетровського міського палацу дітей та юнацтва Бандур В.І., а також самі заспівали колядки та щедрівки. Справжньою перлиною став виступ фольклорно-обрядового театру «Родослав».

No Image

Перелік української літературно-художньої періодики 1940-х -першої пол. 1950-х рр.

Перелік української літературно-художньої періодики 1940-х -першої пол. 1950-х рр. у фондах ДНІМ та НБ ДНІМ Вогні Придніпров’я: Літературно-художній та громадсько-політичний альманах. – Дніпропетровськ: Видавництво «Зоря», […]