No Image

Дніпропетровському історичному музею виповнюється 165 років!

19 березня (31, за новим стилем) 1849 р. у місті Катеринослав було засновано Громадський музей старожитностей Катеринославської губернії. Біля витоків створення музею стояли місцеві діячі – губернатор Катеринославської губернії А.Я. Фабр і директор гімназії та училищ краю Я.Д. Грахов. З 1902 до 1919 рр. музей мав назву – Обласний музей імені О.М. Поля, у 1919-1923 рр. – Народний музей, 1924-1935 рр. – Крайовий історико-археологічний, з 1935 р. – Історичний музей, з 1940 р. – імені Д.І. Яворницького, з 15 лютого 2010 р. – музей отримав статус національного.

No Image

Щорічна зустріч школярів-переможців олімпіад з відомими літераторами міста

27 березня 2014 р. о 11-й годині в Меморіальному будинку-музеї академіка Д.І. Яворницького відбулася традиційна щорічна зустріч школярів — переможців ІІ етапу Всеукраїнських олімпіад з української мови та літератури в м. Дніпропетровську з відомими літераторами нашого міста.

No Image

Нагородження переможців міського дитячого конкурсу читців

26 березня 2014 року в Меморіальному будинку-музеї Д.І. Яворницького відбувся традиційний захід нагородження переможців міського дитячого конкурсу читців «І твоя Кобзарю слава не вмре не загине». У міському турі Всеукраїнського конкурсу взяли участь представники 8-ми районів міста, 23 з яких стали переможцями у вікових категоріях.

No Image

Зустріч школярів з істориками Дніпропетровська

25 березня 2014 р. о 14-й годині в Меморіальному будинку-музеї академіка Д.І. Яворницького відбулася зустріч школярів — переможців ІІ етапу Всеукраїнських олімпіад з історії в м. Дніпропетровську з відомими істориками нашого міста. Подібні зустрічі в музеї проводяться щорічно, вони спонукають талановитих учнів до подальшого вивчення історії, показують на прикладі відомих істориків Дніпропетровщини, як можна реалізуватися в сфері наукової діяльності.

No Image

Захід “Шевченківські погостини”

13 березня в стінах будинку-музею Д.І. Яворницького відбувся захід до 200-річчя Т.Г. Шевченка. О 15-тій годині у вітальні будинку зібралися відомі у Дніпропетровську науковці, краєзнавці, представники сфери культури, які так чи інакше пов’язали свою діяльність із шевченковим словом.

No Image

Презентація книги “Встреча с прошлым”

15 березня 2014 р. в Музеї “Літературне Придніпров’я” відбудетья презентація нової книги Галини Алексеєвої “Встреча с прошлым”. Ви отримаєте унікальну можливість дізнатись та побачити рідне місто очами автора оповідань, помандрувати довоєними вулицями міста, зазирнути у старі оселі.

No Image

Экскурсии по Флоренции

Если вы планируете поездку в Италию, обязательно, посетите один из известнейших ее городов – Флоренцию, ведь значение и вклад сегодняшней столицы Тосканской области в сокровищницу […]

No Image

Любити Шевченка – любити Україну

Музей «Літературне Придніпров’я» презентує мистецький проект «Любити Шевченка – любити Україну», присвячений 200-річчю до Дня народження Т.Г.Шевченка, що проводиться в рамках виставки-конкурсу учнівської майстерності вихованців художніх шкіл мм.Дніпропетровська, Кривого Рогу, Дніпродзержинська, Полтави, Кременчука, Запоріжжя, Херсону, Рівного, смт.Петриківка та інших шкіл.