No Image

Музеї Дніпропетровської області (2014)

Матеріал містить відомості про сьогоднішній стан музеїв області всіх профілів та форм власності, в тому числі музеїв на громадських засадах, які функціонують в учбових закладах, на підприємствах, в установах. Матеріал призначено для працівників музеїв та туристичних організацій, краєзнавців, викладачів, студентів та учнів, широкого загалу мешканців Дніпропетровської області, які цікавляться минулим власного краю, історико-культурною спадщиною регіону. Матеріал може бути використаним у навчальному процесі до курсів музеєзнавства, краєзнавства, геотуристики, рекреалогії тощо.

No Image

Кипрский археологический музей

Если вы решите посетить Кипр, обязательно, зайдите в Кипрский историко-археологический музей в Никосии – столице республики. Археологический музей острова является одним из старейших в стране. Он был основан в конце девятнадцатого века британской администрацией на деньги, собранные местным населением острова.

No Image

Алексєєв Г.П.: служіння місту Катеринославу та Придніпров’ю

Міні-виставка присвячена 180-й річниці від дня народження та 100-й річниці від дня смерті Г.П. Алексєєва і розповідає про життя та діяльність визначної, практично забутої постаті в історії Придніпров’я кінця XIX – початку XX століть.

No Image

Півстоліття служіння Кліо (до ювілею Л.М. Маркової)

Буклет виданий до ювілею завідуючої відділом історії України і краю 1917-1945 рр. Л.М. Маркової і розповідає про її творчий шлях в історичному музею. Видання насичене тематичним фотоматеріалом та окремо приділена уваги бібліографії.