No Image

Інтерактивна екскурсія в будинку-музею Яворницького

23 вересня 2014 року в Меморіальному будинку-музеї Д.І. Яворницького була вперше проведена інтерактивна екскурсія-гра для дітей молодшого шкільного віку. У ній взяли участь учні 5-А класу НВК №137. Вони виконували різноманітні завдання та змагалися за звання ерудитів.

No Image

Майстер-клас з Петриківського розпису

23 вересня 2014 року в меморіальному будинку-музеї Д.І. Яворницького відбувся черговий майстер-клас з Петриківського розпису під керівництвом майстра народної творчості Центру української культури «Коло калинове» Дніпропетровського міського палацу дітей та юнацтва – Зайченко Ольга Володимирівна.

No Image

Єлінова-Крилова Людмила Петрівна (1930-1987 рр.). З археологією по життю

14 вересня 2014 р. виповнилось 50 років з того дня, як до Дніпропетровського історичного музею ім. Д.І. Яворницького прийшла працювати археологом Людмила Петрівна Крилова (Єлінова), яка провела низку розкопок археологічних пам’яток на території Дніпропетровської області, здебільшого на Криворіжжі.

No Image

Інтерактивний захід «Парк Шевченка: в пошуках історії» (вересень, 2014 р.)

18 вересня 2014 р. Меморіальний будинок-музей Д.І. Яворницького провів інтерактивний захід «Парк ім. Шевченка: в пошуках історії» у якому взяли участь учні 6-Б класу СШ № 78. Діти пішли по слідах таємничого документу, що відкривав юним шукачам незвідані куточки та захоплюючу історію Центрального парку ім. Т.Г. Шевченка.

No Image

Гончарне коло (2014)

20 вересня Дніпропетровський національний історичний музей ім. Д.І. Яворницького представляє традиційний музейний захід «Гончарне коло», який цього року відбудеться в рамках акції «Подаруй гарний настрій».

No Image

Виставка живопису художника Анатолія Сологуба

Музей «Літературне Придніпров’я» презентує виставку живопису дніпропетровського художника Анатолія Сологуба.

Біографія:

Анатолій Сологуб народився 1953 р. у м. Дніпропетровську. У 1968 р. Закінчив Дніпропетровську художню школу. Працював художником-оформлювачем на заводах міста. З 1979 р. був членом народної студії образотворчого мистецтва Григорія Чернети. З початку 80-х приймає участь у художніх виставка Дніпропнтровська, Київа, Москви…

У 1997 р. стає членом спілки народних майстрів України. Персональна виставка – Дніпропетровський історичний музей ім. Д. І. Яворницького, 1994 р.

No Image

“Дарунок як поклик душі” (подарунки музею від Дмитра Піркла 2006-2014 рр.)

12 вересня о 16-тій годині в 11-й виставковій залі Дніпропетровського національного історичного музею ім. Д.І. Яворницького відбудеться відкриття виставки «Дарунок як поклик душі».
До уваги відвідувачів будуть представлені речі, подаровані музею Д.О. Пірклом: монети, акції, облігації, свідоцтва, листівки, мапи тощо.

No Image

Півстоліття служіння Кліо

29 серпня 2014 року пропрацювавши в музеї 5о років (25 з них – на посаді завідуючої відділу історії України і краю 1917-1945 рр.) пішла на пенсію фахівець музейної справи, авторка 2-х залів історичного музею (зала №6 “Історія України і краю 1921-1941 рр. та зала №9 “Це не повинно повторитися”), завідуюча відділом “Історія України 1917-1945 рр.” – Людмила Миколаївна Маркова.