No Image

Виставка “Дива природи” (2014)

Живий світ тропіків. Вас чекає зустріч з: крокодилами і варанами, ігуанами і імператорськими скорпіонами, павуками-птахоїдами і королівськими зміями, найбільшої в світі жабою агою, тропічними туканами і жабами, хамелеоном і шиншилою.
Окраса колекції: мадагаскарський лемур, химерна черепаха мату-мату, папуги, що говорять: какаду, ара, жако, амазони та інші, знаменита анаконда, рідкісний пітон-альбінос, веселі і невгамовні мавпочки.

No Image

Віктор Петров. Черепочки «любомудрства» (1894 – 1969)

13 листопада 2014 р. о 16.00 в музеї «Літературне Придніпров’я» до 110-ої річниці від дня народження В. П. Петрова (В. Домонтовича) відкриється літературно-мистецька виставка: Віктор Петров. Черепочки «любомудрства» (1894 – 1969). Блискучий мислитель, віртуоз у любомудрстві, яке йшло само з себе, отже не мало грунту… І. Костецький [1]

No Image

Виставка «Шукач старожитностей: археолог Д.І. Яворницький»

Виставка докладніше розповість про цю грань діяльності вченого та окреслить внесок Д.І. Яворницького у вітчизняну археологію. Археологічна діяльність видатного українського вченого є однією з недостатньо вивчених тем. Автори виставки поставили за мету показати роль археології в житті Д.І. Яворницького та здобутки вченого в цієї галузі.

No Image

Виставка робіт музейної дитячої студії «Жива глина»

Музейна студія «Жива глина» була створена в 1995 році. Розрахована на дітей молодшого та середнього віку. Під час навчання діти знайомляться з міфологією та історією народів нашого краю та народів світу і керівник студії пропонує дітям зліпити образ, про який йшла мова в розповіді. Втім, це необов’язково. Якщо дитина має серйозні власні плани на заняття, то керівник студії не перешкоджає. Після музейної частини заняття починається ліплення.

No Image

Експонати, яким реставратори подарували нове життя (2014)

Продовжуємо знайомство з музейними експонатами, яким реставратори подарували нове життя. Недавно ми представляли роботу харківських фахівців, а тепер ви побачите майстерність наших колег з Національного науково-дослідного реставраційного центру України (Київ).

No Image

Цирульник Мариця – чемпіон!

Дніпропетровська обласна шахова федерація з 11 по 19 жовтня 2014 р. в Дніпропетровському шахово-шашковому клубі провела чемпіонат області серед жінок. Переможцем турніру стала науковий співробітник відділу головного зберігача фондів Дніпропетровського національного історичного музею Цирульник Мариця. Їй 23 роки, випускниця історичного факультету Дніпропетровського національного університуте ім. О.Т. Гончара, п’ятикратна чемпіонка області серед жінок, чотирикратна чемпіонка України серед дівчат різного віку, учасниця чемпіонатів світу з шахів.

No Image

Виставка “Старовинні японські ляльки”

З 1 по 30 листопада у жителів і гостей міста є унікальна можливість насолодитися цим дивовижним мистецтвом.
Виставка двох приватних колекцій Валерія Бондаренко та Олексія Нужного спільно з Дніпропетровським національним історичним музеєм ім. Д.І. Яворницького представляє японські традиційні ляльки 18, 19, першої пол. 20 вв. Відвідувачі зможуть помилуватися Імператорськими ляльками, ляльками-воїнами, ляльками на День Дівчаток, ігровими та церемоніальними ляльками і безліччю інших, більшість з яких зникли, як вид, і зараз їх можна побачити тільки в музеях і приватних колекціях.

No Image

Музейний захід “Война и фронтовой быт” (2014)

Сучасна людина формує своє бачення війни за художніми фільмами, книжками, телепередачам, де відображається героїка самого бою, битви з противником, таким чином, надаючи романтичність самій війні, як явищу. Разом з тим, в роки війни солдати обох воюючих сторін, більшу частину часу проводили не в боях з противником, а в подоланні побутових проблем, в виснажливих маршах, в боротьбі за своє життя в окопах з голодом, на морозі, у спеку чи проливний дощ, в болотах, в пісках і в снігу. І метою цього заходу є висвітлення фронтового життя і побуту, через розповідь про екіпіровку солдатів, предмети побуту, пайки, озброєння і пр.

No Image

У пошуках Мандриківського моря

«На нас чекає зуб мегалодона» – саме з такими думками морозним ранком 19 жовтня 2014 р. на зупинці 35 автобуса зібралося кілька дивних напівсонних особистостей, одягнених у творчому безладді і з молотками за пазухою. Шлях їх був недалекий – Рибальський кар’єр.