No Image

Іноземні студенти взяли участь в акції «Намалюємо писанку разом»

Дніпропетровськ – місто студентів. Багато студентів з різних країн, які навчаються в нашому місті, відвідують Дніпропетровський історичний музей, де вони знайомляться з історією нашого краю, традиціями українського народу. В дні святкування Великодня іноземні студенти Медичної академії взяли участь в музейній акції «Намалюємо писанку разом».

No Image

Відкриття виставки “Збирач старовини: етнограф Д.І. Яворницький”. Звіт

18 квітня 2015 р. в Міжнародний день пам’яток та історичних місць в Меморіальному будинку-музеї академіка Д.І. Яворницького, що є пам’яткою історії національного значення, відбулося відкриття виставки «Збирач старовини: етнограф Д.І. Яворницький». Серед гостей були присутніми завідувачка ЦУК «Коло калинове» МПДЮ, член спілки журналістів України Бандур В.І., заступник директора з науково-методичної роботи Дніпропетровського обласного дитячо-юнацького кіноцентру «Веснянка» Хоменко О.М., які розповіли про власний досвід етнографічно-фольклорних експедицій і наголосили на актуальності подібних досліджень у наш час.

No Image

“Петриківський дивоцвіт”

Петриківський розпис за більш ніж столітню історію свого існування пройшов шлях від виникнення художньої традиції до внесення у Репрезентативний список нематеріальної культурної спадщини людства ЮНЕСКО у грудні 2013 року.

No Image

“Майстри і діти”

22 квітня о 15.00 музей “Літературне Придніпров’я” відкриває виставку декоративно–прикладного та декоративно-ужиткового мистецтва “Майстри і діти”.

No Image

Презентація видання “Літопис Катеринославської вченої архівної комісії” (вип. 2)

Дніпропетровський національний історичний музей ім. Д.І. Яворницького та видавництво “Герда” раді запросити Вас на презентацію нового видання “Літопису Катеринославської вченої архівної комісії” (вип.2), яка відбудеться в приміщенні історичного музею (зала №2) 23 квітня 2015 р. о 15.00.

No Image

“Збирач старовини: етнограф Д.І. Яворницький” (до 160-річчя від дня народження академіка Д.І. Яворницького)

Виставка висвітлює роботу вченого як етнографа й фольклориста та презентує частину унікальної етнографічної колекції зібраної Д. Яворницьким в Катеринославському історико-краєзнавчому музеї.

No Image

Музейна акція до великодніх свят (2015)

Великдень – одне з найбільших та найулюбленіших християнських свят. Саме це свято ми відзначаємо з особливою побожністю, надією та радістю. Напередодні світлого Христового воскресіння Дніпропетровський національний історичний музей ім. Д.І.Яворницького пропонує своїм відвідувачам долучитися до музейної акції «Створимо разом писанку до Великодня».