No Image

Виставка «В очах моїх маки, в душі – полини»

Народилася Волконська Н. В. в 1949 році на Дніпропетровщині, в селищі Ігрень. 1957–1967 — навчання у середній школі № 122. 1968–1971 — отримання спеціальної освіти в Дніпропетровському монтажному технікумі на відділенні архітектури. 1974–1980 — подальше навчання за спеціальністю в Дніпропетровському інженерно-будівничому інституті на факультеті «Архітектура». З 1972 по 1998 рік працювала архітектором у проектних інститутах рідного міста — в Дніпрогіпрошахті, Дніпровузі, а також у київському Київгіпровузі.

No Image

Cвято просто неба «Чисті джерела» (2015) – фотозвіт

23 травня 2015 р. відбулось традиційне музейне свято просто неба «Чисті джерела». На майданчику біля Дніпропетровського національного історичного музея імені Д.І.Яворницького на честь міжнародного дня музеїв відбудеться подія, яка цього року присвячена героям, що загинули, виборюючи демократичну та незалежну Україну під час Майдану та військових подій на Сході України.

No Image

Сулев Канніке

Сулев Канніке — естонський дипломат, адвокат. Надзвичайний і Повноважний Посол Естонської Республіки в Україні.

Пішохідна екскурсія «Стежками Дмитра Яворницького: Історична частина Катеринослава» (анонс)

Постать видатного українського вченого, історика, археолога, фольклориста, першого директора Катеринославського історико-краєзнавчого музею (нині – Дніпропетровський історичний) Д.І. Яворницького є важливою для розуміння подій в історії міста 1905-1940 рр.

No Image

Семінар для музеїв Дніпропетровщини: “Інновації в музейній справі”

21 травня 2015 р. з 9.30 на базі Народного музею історії ПАТ «Інтерпайп Нижньодніпровський трубопрокатний завод» відбудеться семінар для музеїв Дніпропетровщини: «Інновації в музейній справі»

No Image

Ніч музеїв 2015 (звіт)

В ніч з 16 на 17 травня 2015 р. ДНІМ втретє поспіль прийняв участь у загальноєвропейській акції «Ніч музеїв». З 18.00 до 1.00 гості акції змогли відвідати не лише історичний музей та діораму, але була задіяна музейна площа та площа біля кам’яних ідолів. Крім того біля центрального входу до історичного музею стояв автобус ВАЗ 1950-х рр.. випуску (експонат технічного музею «Машини часу»), котрий кожну годину курсував між двома музеями: історичний та «Машини часу» (приватний музей). Всі бажаючи мали змогу в один день, в одну ніч відвідати одраз два музеї.

No Image

Звіт по пішохідній екскурсії “Стежками Д.І. Яворницького: парк ім. Т.Г. Шевченка”

Вже другий рік поспіль співробітники Меморіального будинку-музею академіка Д.І. Яворницького до Міжнародного дня музеїв проводять пішохідну екскурсію по місту з циклу «Стежками Д. Яворницького».

No Image

Нагородження переможців міської дитячої виставки “І на тім рушничкові”

13 травня 2015 року в Меморіальному будинку-музеї Д.І. Яворницького відбулося нагородження переможців міської дитячої виставки «І на тім рушничкові»: юних майстринь вишивки з шкіл та позашкільних закладів міста.