No Image

Дитячий конкурс “Дмитро Яворницький – видатна людина нашого краю та країни”

Конкурс оголошено до 160-річного ювілею Д.І. Яворницького з метою популяризації спадщини видатного вченого нашого краю та країни, подвижницьке життя якого є прикладом видатного служіння Батьківщині, невичерпним джерелом виховання підростаючої покоління, а також за для активізації виявлення нових творчих обдарувань, всебічної підтримки літературно обдарованої молоді, в тому числі створення умов для поширення результатів творчості, поглиблення здорової творчої конкуренції, можливість створення кола спілкування для людей, що присвячують літературній діяльності.

No Image

Програма Четвертого Всеукраїнського музейного фестивалю

Програма Четвертого Всеукраїнського музейного фестивалю “Музей і діти: дитячі програми, центри, музеї”, який відбувається на базі Дніпропетровського національного історичного музею імені Д.І. Яворницького 15-21вересня 2015 р.

No Image

Запрошення на IV Всеукраїнський музейний фестиваль

Ваш заклад включено до участі у Четвертому Всеукраїнському музейному фестивалі “Музей і діти: дитячі програми, центри, музеї”, який відбудеться у м. Дніпропетровськ, на базі Дніпропетровського національного історичного музею ім. Д.І. Яворницького, з 16 до 21 вересня 2015 р.

Чумацький віз

Перед вами чумацький віз, який був придбаний Д. І. Яворницьким для історичного музею за, колись неймовірну суму, сто карбованців.

Козацька корогва. XVIII ст.

Корогва або хоругва – це полотнище, із зображенням військової символіки, яке кріпилося на довгому древку. Корогва є одним з найшановніших козацьких клейнодів.