No Image

QR-коди з’явилися в експозиції історичного музею

Дніпропетровський історичний музей намагається крокувати в ногу з новими інформаційними та комп’ютерними технологіями. Музей проводить не лише безліч цікавих заходів для дітей (інтерактивні екскурсії) та дорослих (квести та нічні заходи), але й намагається хоч якось оновити свою експозицію.

Квест по парку імені Т.Г. Шевченка

Увага! Не пропустіть унікальну можливість взяти участь у першому офіційному квесті парком ім. Т.Г. Шевченка! Розгадайте загадки найстарішого парку міста та знайдіть ключ, що приведе вас до скарбів Дмитра Яворницького!

No Image

Виставка “120 років телефонній мережі міста Дніпропетровська”

У Дніпропетровському національному історичному музеї відкрилася виставка, присвячена 120-річчю телефонної мережі м. Дніпропетровська. Національний телеком-оператор «Київстар» виступив партнером заходу, а також представив експозицію, яка демонструє 17-річну історію та внесок компанії у розвиток мобільного зв’язку в Україні.

No Image

“Світ дитинства: від народження до школи”

Світ дитинства – невід’ємна частина способу життя і культури будь-якого окремо взятого народу і людства в цілому. У колі вчених сьогодні існує погляд на дитинство як на самоцінний, самобутній і неповторний період життя особистості. Світ дитинства складний і містить у собі інші світи. Це світ спілкування дитини з людьми, світ соціальних взаємин. Це світ предметів, світ пізнання. Це світ історії та культури.

No Image

Війна: залишитись людьми

Друга Світова війна велася безкомпромісно, в небачено гострих і запеклих формах. Людині, що потрапила в умови фронту, необхідно було виконати поставлене командуванням завдання, вижити і зберегти душевну рівновагу і свою особистіть. Відобразити життя людини в умовах війни на фронті – мета нашої виставки. В експозиції ми представили предмети, що допомагали солдатам і офіцерам виживати фізично: війіськове обмудурування, амуніцію, побутові предмети, що використовувалися радянськими та німецькими військми.

No Image

Резолюція Четвертого Всеукраїнського музейного фестивалю

Резолюція Четвертого Всеукраїнського музейного фестивалю «Музей і діти: дитячі програми, центри, музеї» (15-21 вересня 2015 р., м. Дніпропетровськ). Ми, представники 82 музеїв України – учасники Четвертого Всеукраїнського музейного фестивалю,

No Image

Четвертий Всеукраїнський музейний фестиваль (21.09.2015)

21.09.2015. Четвертий Всеукраїнський музейний фестиваль “Музей і діти: дитячі програми, центри музеї”, який відбувається на базі Дніпропетровського національного історичного музею імені Д.І. Яворницького 15-21 вересня 2015 р.

No Image

Четвертий Всеукраїнський музейний фестиваль (20.09.2015)

20.09.2015. Четвертий Всеукраїнський музейний фестиваль “Музей і діти: дитячі програми, центри музеї”, який відбувається на базі Дніпропетровського національного історичного музею імені Д.І. Яворницького 15-21 вересня 2015 р.

No Image

Четвертий Всеукраїнський музейний фестиваль (19.09.2015)

19.09.2015. Четвертий Всеукраїнський музейний фестиваль “Музей і діти: дитячі програми, центри музеї”, який відбувається на базі Дніпропетровського національного історичного музею імені Д.І. Яворницького 15-21 вересня 2015 р.