No Image

Фотовиставка “АТО крізь приціл об’єктиву”

31 жовтня 2015 р. в Дніпропетровському національному історичному музеї ім. Д.І. Яворницького відбулося урочисте відкриття авторської фотовиставки «АТО крізь приціл об’єктиву», воїна 93-ї окремої механізованої бригади, одного з тих, кого першими назвали «кіборгом», Анатолія Андрійченка.

No Image

Літературно-мистецька виставка “Яворницький – літературний герой”

Виставка вперше познайомить відвідувачів із зібраними воєдино справжніми раритетами з фондової колекції музею, що ілюструють і розкривають художні інтерпретації постаті Д. Яворницького як конкретного історичного образу в українській літературі кін. ХІХ- поч. ХХІ ст. та в епістолярних джерелах 1880-1910-х рр.

No Image

Виставка «Життя у вітряну погоду»

21 жовтня в музеї «Літературне Придніпров’я» (Дніпропетровськ, пр. К. Маркса, 64) відбулося відкриття спільної виставки «Життя у вітряну погоду». У виставці беруть участь: Світлана Данович, Андрій Зубенко, Євген Огнарьов, Всеволод Шарко, В’ячеслав Апет, Михайло Новак.

No Image

Будинок-музей Яворницького провів захід до Дня козатцва та Дня захисника України

13 жовтня 2015 р. Меморіальним будинком-музеєм академіка Д.І. Яворницького було вдруге проведено святковий захід «Козацькі розваги», приурочений до Дня українського козацтва та Дня захисника України. Недарма це свято відзначається на Покрова Пресвятої Богородиці, адже саме Богородиця здавна була покровителькою і заступницею запорожців у далеких походах. До участі у святі були запрошені студенти Дніпропетровського національного університету ім. Олеся Гончара та Дніпропетровського державного аграрно-економічного університету, ансамбль народного танцю «Дніпровські хвилі», клуб творчої молоді «Паростки» ДНУ та ін.

No Image

Захід «Війна і фронтовий побут» (2015)

Захід «Війна і фронтовий побут» 20 жовтня о 14.00 в приміщенні Діорами «Битва за Дніпро». Мета заходу: Сучасна людина формує своє бачення війни по художнім фільмам, книгам, телепередачам, де відбивається героїка самого бою, битви з противником, таким чином, надається романтичність самій війні, як явищу. Разом з тим, в роки війни, солдати обох воюючих сторін, більшу частину часу проводили не в боях з противником, а в подоланні побутових проблем, у виснажливих маршах, в битвах за своє життя в окопах з голодом, на морозі, в спеку чи проливний дощ, в болотах, в пісках і в снігу. І метою даного заходу є висвітлення фронтового життя і побуту, через розповідь про екіпіровку солдатів, предмети побуту, пайки, озброєння та ін.

No Image

Виставка «Козацькому роду нема переводу»

П’ятий всеукраїнський конкурс дитячої творчості «Козацькому роду нема переводу» ставить за мету зацікавить юних художників засобами образотворчого мистецтва до вивчення історії рідного краю, культури та традицій українського народу. На конкурс презентовані роботи, виконані в різноманітних техніках: живопису, графіки, петриківського розпису, аплікації, кераміки, прикладного мистецтва з різних регіонів Придніпров’я: Дніпропетровська, Кривого Рогу, Дніпродзержинська, Тернівки, Петриківки, Запорожжя, а також інших міст України: Полтави, Кременчука, Херсону, Рівного.

No Image

Музейна допомога учасникам АТО

Дніпропетровський національний історичний музей ім. Д.І. Яворницького, завдяки підтримці наших відвідувачів, колег та партнерів, на допомогу військовим пораненим в зоні АТО зібрав 6 тисяч 600 гривень. Ці кошти було зібрано наступним чином

No Image

Історичний музей на День туризму вийшов до людей

Дніпропетровський національний історичний музей ім. Д.І.Яворницького завжди намагається зацікавити своїх відвідувачів чимось новим і незвичним. Саме тому, наші відвідувачі завжди повертаються до нас. Ще одне підтвердження цьому – День туризму в Україні, що відзначався за підтримки Дніпропетровської обласної державної адміністрації у парку ім. Шевченка 27 вересня. Для своїх постійних та нових відвідувачів з метою популяризації музею, історії, культури нашого краю, музейники запропонували на свято туризму два заняття.