No Image

Виставка «Іноземні інвестиції в Україну. Кінець ХІХ ст. – початок ХХ ст.»

Виставка презентує дослідження на основі документів про іноземні інвестиції в Україну кінця ХІХ – початку ХХ сторіччя, яке руйнує міф про радянську індустріалізацію Центру, Сходу та Півдня України. Проект акцентує увагу на європейській історії розвитку регіону, яка на сьогодні є не достатньо дослідженою і популяризованою.

No Image

Зустріч переможців міських олімпіад з української мови та літератури з письменниками, поетами та журналістами

Зустріч переможців міських олімпіад з української мови та літератури з письменниками, поетами та журналістами у Меморіальному будинку-музеї Д.І. Яворницького 25 лютого 2016 року у Меморіальному будинку-музеї Д.І. […]

No Image

Виставка «Cоломія Крушельницька: на вершині світової слави»

Меморіальний будинок-музей Д.І. Яворницького у рамках співпраці з музеями видатних українських діячів вперше у Дніпропетровську презентує виставку з фондів Музично-меморіального музею Соломії Крушельницької у Львові. Відвідувачам будуть представлені унікальні експонати з фондів Музично-меморіального музею Соломії Крушельницької у Львові: особисті речі видатної співачки, світлини в оперних образах, яких в її репертуарі було понад 50, сценічний одяг, книги, ноти тощо. Виставку презентуватиме особисто директор Музично-меморіального музею Соломії Крушельницької Галина Тихобаєва.

No Image

Ювіляри музею 2016 р.

Дніпропетровський національний історичний музей постійно досліджує свою історію, реконструюючи етапи минулого музейного справи Дніпропетровської області. Початок виникнення музеїв у нашому краї сягає середини ХІХ ст. У перспективі ми хочемо створити «Музейну енциклопедію» нашого регіону, який має сталі традиції музейного будівництва, різноманітну музейну мережу, цікавих особистостей – діячів музейної справи, починаючи від А.Я.Фабра, Я.Д.Грахова, О.М.Поля, Д.І.Яворницького, А.Ф.Ватченко та багатьох інших.

No Image

Фотовиставка “Переможці”

З 5 березня 2016 року у Дніпропетровському національному історичному музеї ім. Д. Яворницького відкрита для відвідувачів фотовиставка “Переможці”.

Соціальний мультимедійний проект «Переможці» – спільний проект Телевізійної служби новин і журналу VIVA! за підтримки благодійного фонду «Save Lives Together», клініки доктора Валіхновського, громадської організації «Підмога.інфо».

No Image

Виставкова промоакція «Наші робочі руки – тобі, Україно!»

З 23 по 24 лютого 2016 р. на діорамі «Битва за Дніпро» навчально-методичний центр професійно-технічної освіти Дніпропетровщини спільно з ДНІМ проводить промоакцію для учнів 9-х та 11-х класів Дніпропетровська

No Image

Виставка «СЕРП і МОЛОТ…: Прощання з совком»

Нова експозиція є своєрідною візією уявного арт-заповіднику «Мавзолей тоталітаризму». Жовтень, колективізація, голодомори, репресії – під червоним прапором, червоною зіркою, серпом та молотом; з леніними та сталіними в серці, душі, голові… Перелічені символи не тільки мали, але й досі мають неабиякий вплив на певну категорію суспільства. Радянська пропаганда 80 років отруювала мізки народу: серпом відтинала голови нескорених, молотом забивала цвях «щасливого комуністичного майбутнього»

No Image

Реставрація іконостасу-триптиху з зображенням апостолів Петра і Павла

Похідний іконостас-триптих з зображенням у центральній частині апостолів Петра і Павла був споруджений у 1839 р. полковником Павлом Гогіновим, командиром Олонецького полку для проведення церковних служб під час військових походів Похідна (полкова) церква на честь Свв. Апостолів Петра і Павла існувала з 1801 р. Ця церква супроводжувала полк у походах під час Вітчизняної війни 1812 р.