No Image

Інформаційно-просвітницький заход для представників громад

24 вересня, напередодні Всесвітнього дня туризму, Дніпропетровський національний музей ім.Д.І.Яворницького за запрошенням правозахисної групи «Січ» брав участь у інформаційно-просвітницькому заході для представників громад ВПО Дніпропетровської області у міському сквері біля Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

No Image

Музейна студія “Жива глина” виграла грант

Цього літа музей брав участь у Конкурсі творчих проектів «Культурна столиця», оголошеного Дніпропетровською міською радою. Музей запропонував проект щодо модернізації та розширенню музейної студії «Жива глина», якій у цьому році виповнюється 21 рік.

No Image

Дитячий квест «У пошуках скарбів: Монастирський острів»

21 вересня 2016 року Меморіальний будинок-музей академіка Д.І. Яворницького презентував новий квест з циклу «У пошуках скарбів…», який став своєрідним продовженням дитячого квесту парком Т.Г. Шевченка. Цього разу інтерактивна гра охопила особливу частину парку – легендарний Монастирський острів, а саме знакові його місця: храм Святителя Миколая, пам’ятник Т.Г. Шевченкові, фонтан «Поріг Ревучий» та ін.

No Image

Медіа-звіт пересувної виставки “Іноземні інвестиції в Україні”

Дніпропетровський національний історичний музей ім. Д.І. Яворницького, Дмитро Піркл, посол Бельгії в Україні Люк Якобс та Український кризовий медіа-центр протягом березня-серпня 2016 р. на Донбасі презентували пересувну виставку “Іноземні інвестиції в Україну. Кінець ХІХ – початок ХХ ст. Частина І. Бельгія”.

No Image

Виставка до ювілею Михайла Грушевського

До 150-річчя від Дня народження М.С.Грушевського, найвидатнішого українського історика, будівничого Нової України, з 23 вересня по 31 жовтня 2016 р. відкрита міні-виставка в залі № 5. Тут представлені раритетні експонати з фондів та наукової бібліотеки музею: книга «Барское староство», історичні нариси; видавництво Київського університету Св. Володимира 1894 р. – магістерська дисертація М.С.Грушевського; «Історія України – Руси» накладом автора видана в 1917 р. (том 4); «Всесвітня історія» в короткому огляді, Петербург 1917 р.;

No Image

Вся правда про картину Струнникова “Запорожець”

В жовтні цього року виповнюється 145-річчя від дня народження найсильнішої людини у світі – українця Івана Піддубного, портрет якого на повний зріст в образі козака-запорожця експонується в Дніпропетровському національному історичному музеї імені Д.Яворницького, в залі, присвяченому історії запорізького козацтва. Саме таким – сильним, сповненим людської гідності, уявляв славних запорозьких лицарів Дмитро Яворницький, який присвятив своє життя дослідженням про українське козацтво.

No Image

Виставка «Німці на Дніпропетровщині»

Виставка «Німці на Дніпропетровщині» (історія українсько-німецьких зв’язків. Кін. ХVІІІ – поч. ХХ ст.). В межах тижнів Німеччини в Україні 2016 р. за підтримки Генерального Консульства Федеративної Республіки Німеччина в Дніпропетровському національному історичному музеї імені Дмитра Яворницького працюватиме виставка з 27 вересня до 27 жовтня.