No Image

Фонди музею поповнились експонатами призерів XV Паралімпійських ігор

Спортивна скарбниця Дніпропетровського національного історичного музею ім. Д.І. Яворницького поповнилась унікальними спортивними нагородами чемпіонів та призерів XV Паралімпійських Ігор – вихованців Дніпропетровського обласного Центру «Інваспорт».

No Image

Осінні канікули – час екскурсійних жнив в музеї

Діти скрізь: біля половецьких баб, навкруги музею, в холі, по декілька груп в кожній залі. Це справжній іспит для всіх. Доглядачів, які залишаючись непомітними, підтримують порядок, науковців, які перетворюються не просто на екскурсоводів, а й на акторів, та й для самих дітей, які отримують багато цікавої і іноді несподіваної інформації. Але ми дуже раді такій “навалі”… Адже саме для цього і існує музей.

No Image

Зустріч зі “справжнім” індіанцем

29 жовтня (субота) з 11:00 до 15:00 на виставці “Льодовиковий період: ровесники початку” запрошуємо зустрітися зі “справжнім” індіанцем племені шаєннів. Яким чином індіанці опинилися серед кісток давніх тварин і портретами перших людей, вам розкажуть музейні археологи і режисер театру “Дикий Захід” Павло Горішний. Кожен бажаючий зможе сфотографуватися біля індіанського тіпі, з атрибутами влади індіанського шамана, з самим шаманом, а також на деякий час відчути себе індіанцем, примірявши традиційний одяг племені шаєннів.

No Image

До дня визволення міста від нацистів

До дня визволення міста від нацистів – 25 жовтня – ми запросили до діорами “Битва за Дніпро” дітей з дитячого будинку “Мій дім”. Розмова шла про фронтове життя і побут. Через розповідь про екіпіровку солдатів, предмети побуту, пайки, озброєння і т. ін. діти дізнавалися, як солдати боролися за своє життя у вирішенні побутових проблем, в виснажливих маршах, в окопах, з голодом, на морозі, у спеку чи проливний дощ, в болотах, в пісках і в снігу.

No Image

Виставка “Візерунки долі”

Виставка Макаренко Світлани Петрівни, члена Національної спілки майстрів народного мистецтва України, керівника гуртка «Вишивка» зразкового художнього колективу «Школа рукоділля» КПНЗ «Центр позашкільної роботи №1» Дніпропетровської міської ради.