No Image

Фінал дніпровського міського студентсько-учнівського інтелектуального турніру з історії

1 грудня 2016 р. о 14-й годині у Меморіальному будинку-музеї академіка Д.І. Яворницького відбудеться фінал ІІ Дніпровського міського студентсько-учнівського інтелектуального турніру з історії. У фіналі зустрінуться дві команди учнів 11-го класу та команда студентів історичного факультету ДНУ, які будуть змагатися між собою у кмітливості, ерудованості, креативності, артистичності. Метою заходу є популяризація історичних знань та виявлення творчої студентської й учнівської молоді. Серед глядачів – учасники попередніх етапів олімпіади, що не потрапили до фіналу.

No Image

Концерт “Флейта мріє”

4 грудня о 15.00 концерт дає програміст за фахом та музикант за покликанням, Валентин Іонов з Києва. Валентин біля 20 років тому придбав просту українську сопілку і почав вчитись грати на ній та грав у будь-якому місці, де б не був. Друзі, побачивши таке натхнення, почали дарувати йому флейти, везучи їх навіть з інших країн. Так Валентин самостійно освоїв гру на 30 різних флейтах і більше 15 років дає концерти флейтової музики в різних містах України та країнах ближнього зарубіжжя.

No Image

Фотодокументальна виставка “Спротив геноциду”

На стендах представлені унікальні документи та фото із ГДА СБУ, інших державних архівів, які розкривають масштаби спротиву, його форми і методи. Значна частина документів вперше була оприлюднена саме у форматі виставки “Спротив геноциду”. Вперше вона була показана у Києві у 2014 році.

No Image

Виставка робіт учнів М.Ф. Пушного

Виставки пам’яті керівника Народної студії образотворчого мистецтва Палацу студентів ДНУ Михайла Федоровича Пушного в залах музею «Літературне Придніпров’є» вже стали традиційними. Нині експонується четверта. За традицією вона представляє живопис, графіку та декоративне мистецтво – сучасний ужинок творчості колишніх студійців.

No Image

Презентація найновіших видань серії «Приватна колекція»

Дорогі друзі! Музей «Літературне Придніпров’я» (Дніпро), Центр культурного менеджменту (Львів), Літературна агенція «Піраміда» запрошують Вас 19. 11. 2016р. о 15.00 на презентацію найновіших видань серії «Приватна колекція»: ЛЬВІВ ЯК ТЕКСТ/ ЛЬВІВ ЯК ВІЗІЯ.

No Image

Зустріч з поетом та перекладачем Олесем Завгороднім

15 листопада о 15.00 у музеї «Літературне Придніпров’я» відбулася зустріч з поетом, перекладачем української версії книги естонського письменника Ено Рауда «Муфтик, Півчеревичок і Мохобородько» Олесем Завгороднім. Книга давно увійшла у число бестселерів для дітей, а ім’я її автора уже за першу книгу циклу в 1974 році було занесено в міжнародний Почесний список Г.-Х. Андерсена. Українською книга побачила світ у 1983 р. у видавництві «Веселка» і відтоді витримала декілька перевидань.

No Image

Вшанування річниці Д.І. Яворницького у будинку-музеї

Листопад виявився рясним на дні народження великих “батьків»: Дмитра Івановича Яворницького (6.11), Нестора Івановича Махна (7.11) та Нестора Літописця (9.11). Мальовнича афіша з портретом молодого Дмитра Яворницького на брамі його будинку-музею заздалегідь закликала містян прибути до Куреня Козацького Батька, на вечір, присвячений 161-й річниці від Дня народження нашого великого земляка. І ми прибули.