No Image

Чарівна пора року – зима

Чарівна пора року – зима. Радісні, веселі свята – святого Андрія, святого Миколая, Різдво, новий рік. І яка ж українська зима без пісень – щедрика, колядок, «Добрий вечір тобі». Всі ці пісні залунали біля новорічної ялинки 23 грудня о 15.00 в Дніпропетровському історичному музеї. Відомий фольклорний колектив «Родослав» під керівництвом Наталії Оніщенко створив справжній святковий настрій за допомогою різдвяних та новорічних пісень.

No Image

ДНІМ та Poster стали друзями та партнерами

Наприкінці грудня адміністрація ДНІМ та представники нового мобільного додатку для гаджетів Poster встановили дружні та партнерські відносини. Відтепер кожен бажаючий може знайти безліч цікавинок від історичного музею та його відділів у додатку Poster.

No Image

Артпроект «Різдвяна зірка»

Музей «Літературне Придніпров’я» презентує артпроект Департаменту гуманітарної політики, управління культури «Різдвяна зірка», присвячений Новорічним та Різдвяним святам. Урочисте відкриття виставки «Різдвяна зірка» відбулось 20 грудня 2016 року в 16.30 за адресою: пр.Дмитра Яворницького, 64 в музеї «Літературне Придніпров’я».

Зі святом Вас! Ласкаво запрошуємо у світ чарівних Новорічних свят!

No Image

Новий рік невпинно наближається…

Новий рік невпинно наближається… І в музеї розпочалася гаряча пора. З 15 грудня стартували інтерактивні екскурсії для дітей «Новий рік в музеї». Вже замовлено 40 новорічних екскурсій. ДізнаЄмося, що таке дідух, прикрашаємо ялинку яблуками, співаємо колядки і щедрівки, отримуємо подарунки, малюємо шоколадом…

No Image

Модернізація музейної студії «Жива глина» триває!

Модернізація музейної студії «Жива глина» триває! Встановлено нову гончарну красуню-піч, приїхали зручні стільці, телевізор та багато різних приємних дрібничок!
Змінюємо колір, щоб Вас ще більш здивувати! ( додаємо фото 2)
Новий рік готуємося зустрічати з новими меблями!
P.S. Нагадуємо!!! Музейна студія «Жива глина» працює за звичним графіком:
заняття на 10.00 та 12.00. Ми чекаємо на Вас!

No Image

Виставка «Новорічний карнавал»

На виставці представлені ялинкові прикраси з колекції Дніпропетровського національного історичного музею, карнавальні маски др. пол. ХХ ст. з приватної колекції та дитячі малюнки на тему новорічного карнавалу, виконані учнями Дніпропетровської дитячої художньої школи №2

No Image

Виставка до Дня ліквідатора наслідків аварії на ЧАЕС

За ініціативою та участю Дніпропетровської Шевченківської районної організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України», Дніпропетровський національний історичний музей ім. Д.І. Яворницького (директор Н.І. Капустіна) представляє виставку приурочена до 30-тих роковин аварії на Чорнобильській АЕС.

No Image

Мобільний аудіогід по діорамі та військовій техніці від компанії izi.TRAVEL

Сумісними силами нам вдалося створити безкоштовний аудіогід по експозиції історичного музею (квітень), діорамі «Битва за Дніпро» (жовтень) та військовій техніці біля діорами (листопад).