No Image

Краєзнавча лекція Лесі Степовички «Єгипетськими стежками Дмитра Яворницького»

17 лютого у Меморіальному будинку-музеї академіка Д.І. Яворницького відбулась краєзнавча лекція-есей відомої письменниці Лесі Степовички «Єгипетськими стежками Дмитра Яворницького».

Захід розпочався вітальним словом завідувачки музею Я. Тимошенко, після чого слово було надано Лесі Степовичці, яка поділилась з присутніми результатами своїх досліджень та враженнями від власної поїздки до Єгипту.

No Image

Українська Бельгія: іноземні інвестиції в Україні. Кінець ХІХ – початок ХХ ст.

Виставка презентує музейно-історичну версію взаємовідносин України і Бельгії в кінці ХІХ – на початку ХХ ст. На виставці представлено майже 250 історичних документів тих часів і подій, які яскраво і переконливо відтворюють важливий період бурхливого розвитку українського регіону. Музейні предмети розповідають про історію діяльності бельгійських підприємців і капіталів у гірничій, металургійній, машинобудівній та хімічній промисловості і у сфері міського транспорту і електрики регіону.

No Image

Виставка «Небесна сотня. Майдан, лютий 2014»

В Дніпропетровському національному історичному музеї ім..Д.І.Яворницького до 3-ї трагічної річниці Євромайдану відкрито виставку «Небесна сотня. Майдан, лютий 2014», присвячену героям Небесної сотні. На прикладі оригінальних документів та предметів і речей, які були зібрані під час Євромайдану 2014 року показано подвиг Героїв України, які віддали своє життя заради нової України.
Виставка триватиме з 21 по 26 лютого 2017 року.

No Image

Лекція-екскурс «Геній міста на Дніпрі. Дмитро Яворницький»

19 лютого 2017 р. о 14-й годині у Меморіальному будинку-музеї вченого відбудеться лекція-екскурс «Геній міста на Дніпрі». До річниці значної події для нашого міста – перейменування центрального проспекту м. Дніпро на честь Дмитра Яворницького – дослідника та популяризатора української історії, неперевершеного знавця козаччини та шукача пам’яток старовини, подвижника в науці.

No Image

Лекція «Єгипетськими стежками Дмитра Яворницького»

17 лютого 2017 р. о 16-й годині у Меморіальному будинку-музеї академіка Д.І. Яворницького відбудеться краєзнавча лекція-есей відомої письменниці Лесі СТЕПОВИЧКИ «ЄГИПЕТСЬКИМИ СТЕЖКАМИ ДМИТРА ЯВОРНИЦЬКОГО».