No Image

Нові надходження до фондів ДНІМ: видання Т. Шевченка “Гайдамаки” за 1886 рік

Книга з долею солдата – так можна сказати про унікальне видання поеми Т.Г. Шевченка «Гайдамаки» (СПб, 1886) з ілюстраціями українського графіка О.Г. Сластіона та передмовою Д.І. Яворницького, яким нещодавно поповнилася скарбниця Дніпропетровського національного історичного музею.

No Image

Бліц-конкурс на ескіз-ідею монумента мореплавським традиціям козацтва

ПРОГРАМА ТА УМОВИ
архітектурного відкритого бліц-конкурсу на ескіз-ідею пам’ятного знака(монумента), присвяченому мореплавським традиціям українського козацтва, на несудохідній частині р. Дніпро (мілина) вище Монастирського острову Дніпропетровська область м. Дніпро.

No Image

День музеїв у садибі головного музейника Січеславщини Дмитра Яворницького

19 травня 2017 р. у Меморіальному будинку-музеї академіка Д.І. Яворницького відбувся інтерактивний просвітницький захід «День музеїв у садибі головного музейника Січеславщини Дмитра Яворницького». Подія була […]

No Image

Літературно-музична вітальня “ЄДНІСТЬ МУЗ”

24 травня музей “Літературне Придніпров’я” починає новий мистецький проект. Автори дали йому назву “Літературно-музична вітальня “ЄДНІСТЬ МУЗ”. У програмі першого концерту роздуми про місце мовної та музичної культури у світогляді сучасної людини, а також виступ інструментального дуету (скрипка, фортепіано) із творами Едварда Гріга та Альфреда Шнітке. Проект є благочинною ініціативою дніпровських поетів та музикантів – друзів літературного музею.
Чекаємо на Вас!

No Image

Виставка «Цей світ, як маків світ»

З 24 травня по 25 червня 2017 року у музеї «Літературне Придніпров’я» буде проходити виставка «Цей світ, як маків світ» майстрині Лариси Переясловець та її вихованців.

Лариса Переясловець працює на різних матеріалах: папері, дереві,склі,металі.

Палахкотять маки, цвітуть яскраві жоржини, дивують розкішні ягоди на її творчих роботах. Аромат чудових польових квітів степової України і любов до мистецтва декоративного розпису майстриня передає своїм учням – вихованцям гуртка «Декоративний розпис» зразкового Центру української культури міського Палацу дітей та юнацтва. Своїм досвідом Лариса Переясловець щедро ділиться з дітьми й дорослими, даючи можливість всім торкнутися душею до яскравого мистецтва Петриківки, яке стало візиткою нашого славетного краю.

No Image

Інтерактивний просвітницький захід «День музеїв у садибі головного музейника Січеславщини Дмитра Яворницького»

19 травня 2017 р. о 16-й годині у Меморіальному будинку-музеї академіка
Д.І. Яворницького відбудеться інтерактивний просвітницький захід «День музеїв у садибі головного музейника Січеславщини Дмитра Яворницького». Подія приурочена до Міжнародного Дня музеїв, який щороку відзначається у світі з 18 травня 1977 р. Відомо, що музеї в усьому світі долучаються до святкування, пропонуючи відвідувачам особливу програму та унікальні мистецько-культурні акції.

No Image

Презентація книги поезій Віталія Старченка «Ламка експресія доби»

17 травня о 17.00 у музеї «Літературне Придніпров’я» відбудеться презентація книги поезій Віталія Старченка «Ламка експресія доби». Збірка поезій лауреата премій ім. Павла Тичини та […]

No Image

Звіт про день пам’яті О.П.Блаватської в Дніпрі

8 травня 2017 року в Дніпрі, на батьківщині нашої відомої співвітчизниці О.П.Блаватської, пройшли щорічні заходи, присвячені Дню Білого Лотоса – дню її пам’яті. Організаторами заходів, які проходили в Музейному центрі Олени Блаватської та її родини на вул.Ярослава Мудрого, 11, виступили Музейний центр Олени Блаватської та її родини, відділ Дніпропетровського національного історичного музею ім. Д.І.Яворницького, та Науково-культурологічне об’єднання «Універсум Олени Блаватської».