No Image

Фотовиставка “f/13”

7 Вересня 2017 року в Дніпропетровському національному історичному музеї імені Дмитра Яворницького відбулося відкриття 13 звітної виставки міського фотоклубу “Автор”.

No Image

Сайт музею перейшов на вільну ліцензію

Дніпропетровський національний історичний музей ім. Д.І. Яворницького приєднався до численних організацій світу, що використовують ліцензію Creative Commons на своєму сайті. Головний мотив — дати можливість вікіпедистам, авторам найпопулярнішої онлайн енциклопедії, вільно використовувати численні матеріали з історії України та краю, розміщені на нашому сайті.

No Image

Спогади Трохима Романченка “На старожі часу” як джерело до історії українського літературно-мистецького життя Катеринослава 1902-1920 рр.

Вперше представлені спогади Т.М. Романченка «На сторожі часу», публікація яких послугує створенню об’єктивного портрету видатного діяча української літератури на тлі культурного життя Катеринослава періоду 1902-1921 рр.

No Image

Архів 228-го запасного піхотного полку міста Катеринослав про українізацію в армії

Зроблена спроба аналізу архівних документів та речових матеріалів 228-го запасного піхотного полку, що дислокувався в Катеринославі в 1917 р., з питання українізації в армії.

No Image

Історичний музей до 100-річчя української революції 1917-1921 рр.

Перш за все вивчаються музейні предмети з фондової колекції, зокрема архів 228 пішого полку, газети 1917-1921 рр. «Республіканець», «Рада», «Нова Рада», матеріали з історії музею в цей період, життя та діяльність Івана Труби, Нестора Махна, Трохима Романченка тощо.