No Image

Презентація «Книги пам`яті воїнів Дніпропетровщини, загиблих в АТО»

22 серпня 2018 р. о 12.00 в музеї «Громадянський подвиг Дніпропетровщини в подіях АТО» відбулася презентація книги «Книги пам`яті воїнів Дніпропетровщини, загиблих в АТО». Видання здійснене за ініціативи депутата Дніпропетровської обласної ради Боняка Віктора Володимировича, Всеукраїнського центру допомоги учасникам АТО та Дніпропетровського національного історичного музею ім. Д.І. Яворницького.

No Image

День Вісника Світла

У ході читань свої доповіді представили учасники з Дніпра та Бахмута, також прийняли участь гості з Льовен (Бельгія) та Санта-Барбари (США).

No Image

VI міжнародна волонтерська декада

В Музейному центрі О.П. Блаватської та її родини вже шостий рік поспіль в серпні проходять волонтерскі декади, спрямовані на підтримання будинку-пам’ятки. В цьогорічній декаді взяли участь друзі Музейного центру з Дніпра, Києва, Харкова, Кропивницького, Хмельницького, Льовен (Бельгія), Санта-Барбари (США).

No Image

100 років ФК “Дніпро”

17 серпня 2018 року о 16.00 у 12 залі музею відбулося відкриття виставки «100 років ФК «Дніпро»». Ініціатива по створенню виставки належить спортивному журналісту, члену Громадської ради при облдержадміністрації Олегу Чередніченко. З чого починалася і як розвивалася історія ФК «Дніпро» дізнаємося на виставці завдяки представленим експонатам та участі ветеранів ФК «Дніпро» – тренерів, гравців та вболівальників.

No Image

Всеукраїнський музейний фестиваль: спогади директора Покровського історичного музею

Один епізод з життя музею 2005 рік. У періодичному виданні «Музеї України»  було надруковано повідомлення, що у листопаді на базі Дніпропетровського історичного музею ім..Д.І.Яворницького відбудеться […]

No Image

День Вестника Света

12 августа 2018 г. Научные чтения, посвященные 187-летию со дня рождения Елены Петровны Блаватской 10.00 – 10.20. Вступительное слово ЧАСТЬ  І. Наследие Е.П.Блаватской через призму […]

No Image

Урочистості, приурочені до 78-ої річниці з дня Д.І. Яворницького

5 серпня 2018 р. біля стін Дніпропетровського національного історичного музею імені Дмитра Івановича Яворницького відбулися урочистості, приурочені до 78-ої річниці з дня смерті вченого. Захід […]

No Image

День пам’яті академіка Д.І. Яворницького

5 серпня 2018 р. о 12:00 біля Історичного музею відбулися заходи, приурочені до Дня пам’яті академіка Д.І. Яворницького, всесвітньо відомого вченого, дослідника козацтва, громадського діяча, будівничого культури, освіти та науки нашого регіону.