No Image

Майстер-класи з виготовлення ляльки-мотанки та петриківської мальовки

19 вересня о 18.00 музей «Літературне Придніпров’я» запрошує усіх, хто цікавиться українськими народними звичаями, нашим невичерпним і самобутнім ужитковим мистецтвом, на майстер-класи по виготовленню ляльки-мотанки та петриківської мальовки.

No Image

Запрошуємо на V Всеукраїнський музейний фестиваль

З 18 по 24 вересня 2018 року на базі Дніпропетровського національного історичного музею відбудеться V-й Всеукраїнський музейний фестиваль “Музей та виклики часу”. Фестиваль реалізовано за участю Українського культурного фонду. Також підтримка у організації та проведені надана Дніпропетровською обласною державною адміністрацією та Дніпропетровською обласною радою. 20 вересня 2018 року об 11.00 відбудеться офіційне відкриття фестивалю, після якого відбудеться прес-конференція з гостями та учасниками V-го Всеукраїнського музейного фестивалю “Музей та виклики часу”.

No Image

Запрошуємо дніпрян до участі у фотоконкурсі “Вікі любить пам’ятки”

1 вересня стартує щорічний міжнародний фотоконкурс об’єктів культурної спадщини «Вікі любить пам’ятки», щоб зібрати світлини для ілюстрування статей у Вікіпедії. Цього року конкурс проходить у понад 50 країнах світу. Журі кожної країни-учасниці обирає десять найкращих світлин національного етапу, які братимуть участь у міжнародному етапі конкурсу. «Вікімедіа Україна» уже всьоме проводитиме його в Україні і всі охочі матимуть можливість завантажити свої фотографії пам’яток України та позмагатися за відзнаки та призи у кількох номінаціях.