No Image

“З висоти небес – у серця людей”

Виставка висвітлює релігійні історичні події української церкви, отримання Томосу та надихає на осмислення ролі духовності у сучасному суспільстві напередодні великого православного свята – Великодня.

No Image

Презентація “Словника української мови” Яворницького у стінах КНУ ім. Шевченка

18 квітня у КНУ ім. Т.Г. Шевченка  у ретроаудиторії Інституту філології відбулася презентація унікального словника. «Словник української мови» Дмитра Яворницького уперше був виданий у 1920 році.

No Image

Міні-виставка “Дукачі України”

Традиційне українське жіноче вбрання завжди передбачало комплекс прикрас, найповнішим він був у святковому та весільному одязі. В кожному регіоні України були свої уподобання. Центральною оздобою у комплексі прикрас української дівчини був дукач.

No Image

Лекція “Донецько-Криворізька радянська республіка. Товариш Артем”

А чи знаєте ви, що сто років тому вже була спроба створення окремого державного утворення на теренах України? А знаєте, що більша частина нашої області входила до його складу? А те, що правонаступниками саме тієї Донецько-Криворізької республіки вважають себе сучасні творці республік на Сході України? А хто такий легендарний Товариш Артем, який “оселився”, фактично, у кожному місті колишнього Радянського Союзу, і якого увічнено і досі в десятках пам`ятників, топонімів та назві улюбленого шампанського?