No Image

Весняне Свято Івана Манжури в Рубанівському – 2019

19 травня 2019 року у козацькому селі Рубанівське на Васильківщині на території історико-архітектурної пам’ятки кінці ХІХ ст. храму Покрови (Красної Церкви) відбулося традиційне чотирнадцяте весняне Свято Івана Манжури, організоване церковною громадою на пошану українського поета. У 2007 р. Свято-Покровський історико-культурний заповідник прикрасив унікальний етнографічний комплекс – «Хата-музей Івана Манжури».

No Image

Масовий голод 1946-1947 рр. в Радянській Україні

Відсьогодні в 9 залі музею відкрита фотодокументальна вистава «Масовий голод 1946-1947 рр. в Радянській Україні». Факт повоєнного голоду довгий час ігнорувався та замовчувався комуністичним керівництвом, аж до розпаду СРСР.

No Image

«Майбутнє наше з творчістю розквітне»

Виставка «Майбутнє наше з творчістю розквітне» вихованців та майстрів, керівників гуртків з декоративно-вжиткового мистецтва, зразкового Центру української культури «Коло калинове» Комунального позашкільного закладу «Міський палац дітей та юнацтва» Дніпровської міської ради, якому незабаром виповниться 25 років.

No Image

“Ніч музеїв-2019” у стінах історичного музею

Для Дніпропетровського національного історичного музею ім. Д. Яворницького 18 травня – найчарівніший і найнезвичайніший день за цілий рік. І не тільки тому, що у цей день вся музейна спільнота святкує Міжнародний день музеїв, а й тому що саме цього дня у ДНІМ відбувається наймасштабніша музейна подія – Ніч музеїв.

No Image

#MuseumWeek-2019

З 13 по 19 травня історичний музей вже 5-й рік поспіль братиме участь у святі культури в Twitter — #MuseumWeek.

No Image

День Білого Лотосу-2019

8 травня 2019 року в Музейному центрі О.П. Блаватської та її родини традиційно пройшли урочистості до дня пам’яті Олени Петрівни Блаватської. Ці зустрічі проводяться в Дніпрі, на батьківщині О.П. Блаватської, з 1991 року.