No Image

Шевченко у Вікіпедії: до 16-річчя української версії Вікі

З 26 січня по 1 лютого триває Вікімарафон з нагоди 16 річниці створення української версії Вікіпедії. Історичний музей вже вчетверте, з 2017 року, бере участь у написанні статті для україномовної версії електронної енциклопедії.

No Image

Благодійний захід по збору необхідних речей

Дніпропетровський національний історичний музей ім. Д.І. Яворницького спільно з БФ «Квант милосердя» Євгенія Соломон, проводить благодійний захід по збору необхідних речей для людей, які опинилися на даний момент в складному становищі.

No Image

Виставка “Охорона традиційних ремесел і мистецтв як запорука миру”

Виставка «Охорона традиційних ремесел і мистецтв як запорука миру» є спільною ініціативою Національної академії мистецтв України, Міністерства культури Колумбії, Національної спілки майстрів народного мистецтва України, Центру розвитку «Демократія через культуру» і Управління культури, національностей і релігій Дніпропетровської ОДА.

No Image

Виставка “Українське військо 1917-1921 рр.”

22 січня 2020 р. о 15.00 в приміщенні Дніпропетровського національного історичного музею ім. Д. Яворницького відбудеться відкриття виставки «Українське військо 1917–1921 рр.», присвяченої збройним формаціям доби української революції 1917–1921 рр. Виставка підготовлена істориком Євгеном Пінаком та спеціалістами Українського інституту національної пам’яті.

No Image

ДНІМ у соціальних мережах: звіт за 2019 рік

2019 рік пройшов під знаком 170-річчя ДНІМ. До цієї дати були проведені семінари, форуми та конференції. Як завжди вдало проведена щорічна загальноєвропейська акція «Ніч музеїв» та заходи щодо Дня українського козацтва та Дня захисника України.