No Image

Презентація книги В.І. Лазебник “Почесні громадяни міста Катеринослава. 1868-1917”

Повернула їх в історію міста В.І. Лазебник, через тривале дослідження і пошук в архівах, бібліотеках, музейних фондах України та Росії за часів Незалежності. Від того далекого 1868 року, коли в місті з’явився перший Почесний громадянин і до 1917 року найвищого звання міста удостоєно 12 осіб. У своїй більшості вони жили і працювали в Катеринославі, були знайомі між собою, спілкувалися, зустрічалися на зборах громадських та самоврядних установ, де вирішували питання покращення життя міста та його мешканців. Гідні вони чи ні, не нам судити, адже ми не маємо такого роду робіт наших попередників.

No Image

Нестрашно про страшне: до музею на Геловін

31 жовтня і 1 листопада історичний музей запрошує до себе в гості на Геловін. З 11:00 до 18:00 ви зможете відвідати три локації, послухати лекції, зфотографуватися в наших фотозонах та взяти участь в тематичному майстер-класі.

No Image

“Матеріальні сліди перебування німців на території України  ХІХ- поч. ХХ ст.: мир і війна”

До дня звільнення міста Дніпра від нацистської окупації та в рамках круглого столу «Україна та Німеччина у світових війнах: образи та підходи до політики пам’яті» в музеї відкрилась виставка «Матеріальні сліди перебування німців на території України  ХІХ- поч. ХХ ст.: мир і війна».

No Image

Школа та музей

Три дні музейні співробітники ДНІМ провели з учнями КЗО “Середня загальноосвітня школа № 64” Дніпровської міської ради.

No Image

Виставка “Проти Голіафа”

Виставка “Проти Голіафа” — про жінок і чоловіків з УПА, які кинули виклик двом тоталітарним режимам, про вибір та рішення восьми осіб, які творили історію українського визвольного руху.