No Image

“Кава-чай: теплі історії в музеї”: авторська екскурсія

Запрошуємо на авторську екскурсію “Кава-чай: теплі історії в музеї”, де обирати не доведеться – можна скуштувати обидва напої. ДНІМ разом з нашим партнером Bedoin coffee приготували для вас подорож вглиб століть історії улюблених напоїв. Походження, поширення, місцевий колорит та дружнє протистояння.

No Image

Проведи канікули з музеєм!

От і дочекалися діти та їх батьки чергових весняних канікул. Історичний музей буде радий провести ці веселі дні разом з вами. Тож ми запрошуємо всіх до себе на майстер-класи щодня з 23 по 28 березня о 14 00.

No Image

Майстер-клас “Зроби мак пам’яті”

До Дня пам’яті та примирення, до дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні в діорамі “Битва за Дніпро” з 19 березня по 9 травня кожну п’ятницю і суботу проводиться майстер-клас по виготовленню маку пам’яті.

No Image

“Українська книга в Катеринославі: перші кроки” (до 100-річчя від дня смерті Адріана Кащенка)

Вона приурочена до 100-річчя від дня смерті Адріана Кащенка – однієї з ключових постатей на ниві українського національного відродження в місті на Дніпрі початку XX століття. 16 березня виповнюється вік з того моменту, як цей подвижник української справи відійшов у вічність.

No Image

“Історія пивоваріння від давнини до сьогодення”: авторська екскурсія

20 березня о 15:00 в рамках проекту “Пивні традиції Дніпра” відбудеться авторська екскурсія про “давнє ремесло, що хмелем поросло”, або ж “Історія пивоваріння від давнини до сьогодення”!

No Image

“І нарекли його Тарасій”: Тарас Шевченко. Тарас Труба. Дмитро Яворницький (до дня народження Т.Г. Шевченка)

У 100-літні роковини з дня народження Т.Г. Шевченка в Катеринославі в родині інженера-технолога Івана Михайловича Труби та його дружини Віри Петрівни за щасливим збігом обставин сталася радісна подія – 9 березня (26 лютого за ст. стилем) 1914 року у них народився молодший син, якого при хрещені назвали Тарасом, вшановуючи пам’ять Великого Кобзаря.