No Image

Театралізована екскурсія “In vino veritas”

10 вересня ми повертаємося! Це захоплююча розповідь про історію напоїв, давні рецепти, посуд та предмети, пов’язані з виготовленням та традиціями споживання хмільних напоїв у різні епохи. У кожній залі музею розповідь доповнена театралізованими перформансами та інтерактивами!

No Image

“Духовний лідер нації та відгомін його ідей на Придніпров’ї” (до 155-річчя з дня народження М.С. Грушевського та 30-річчя Незалежності України)

В науковій бібліотеці Дніпропетровського національного історичного музею імені Д.І. Яворницького відкрита чергова книжкова виставка. Вона присвячена 155-річчю з дня народження М.С. Грушевського та 30-річчю Акту проголошення Незалежності України 1991 р. Виставка є частиною низки заходів історичного музею до вікопомного ювілею незалежної України.

No Image

О.П. Блаватська. Портретна галерея

11 серпня о 15:00 у внутрішньому дворику історичного музею відбудеться відкриття виставки «О.П. Блаватська. Портретна галерея» до ювілейної дати – 190-ліття з дня народження нашої видатної співвітчизниці.

No Image

Лекція “Римські допоміжні війська: винекнення та розвиток”

Найкращий початок робочого тижня – планування вихідних.Тому для тих, хто хоче провести вечір в цікавій та хорошій компанії біля музею, анонсуємо лекцію “Римські допоміжні війська: винекнення та розвиток”.

No Image

Лекція від Марії Учитель “Психогеографія – наука дивних прогулянок”

Вибір маршрута за допомогою кубика або монетки, безсистемні медитативні Прогулянки містом (психогеографичниий дрейф), вслуховування у випадкові дзвуки, спостерігання за транспортом.