No Image

Довіку стати краю рідному в послузі: до 170-річчя з дня народження Івана Манжури

У науковій бібліотеці Дніпропетровського національного історичного музею імені Д.І. Яворницького відкрилася книжкова виставка до 170-ти річчя з дня народження українського поета Івана Манжури (1.11.1851, Харків – 15.05.1893, Катеринослав, тепер Дніпро), творчість якого стала яскравим явищем української поезії ХІХ ст.

No Image

Книжкова виставка “Взірець служіння Україні: Михайло Драгоманов” (до 180-річчя від дня народження)

Чергова книжкова виставка відкрита в науковій бібліотеці Дніпропетровського національного історичного музею імені Д.І. Яворницького. Вона присвячена 180-річчю від дня народження Михайла Драгоманова та одночасно продовжує низку музейних заходів до 30-річчя Акту проголошення Незалежності України 1991 р.

No Image

Заходи історичного музею і його відділів до 14 жовтня

13 та 16 жовтня запрошуємо до Дніпропетровський національний історичний музей ім. Яворницького, Літературне Придніпров’я та Садиба Дмитра Яворницького (Меморіальний будинок-музей Д.Яворницького) на тематичні екскурсії до Дня українського козацтва.

No Image

Круглий стіл “Російсько-українська війна: політика пам’яті та практики комеморації”

Музей АТО / Дніпропетровський національний історичний музей імені Д. І. Яворницького запрошує Вас долучитися до круглого столу «Російсько-українська війна: політика пам’яті та практики комеморації», який відбудеться 22 жовтня 2021 р. (орієнтовний час 15:00-17:00) за адресою пр. Д. Яворницького 16.