До глибини душі та власної кишені (Яворницький та Чикаленко)

21 грудня Україна відзначатиме 160-ліття з Дня народження одного з найбільш видатних українців, ім’я та справи якого були незаслужено забуті – Євгена Харламповича Чикаленка (1861-1929) – визначного громадського діяча, благодійника, мецената української культури, агронома, землевласника, видавця, публіциста.

No Image

Майстер-клас “Могутні символи Різдва: як янгола, коника та півника люди уславляли”

24 грудня о 14:00 в музеї “Літературне Придніпров’я” на Майстер-клас “Могутні символи Різдва: як янгола, коника та півника люди уславляли” ви дізнаєтеся більше про тваринну символіку у нашому фольклорі та ознайомитеся із аутентичними текстами щедрівок та колядкок, що були поширенні на Дніпропетровщині на початку ХХ ст.

No Image

Виставка “Книжкові новинки у музейній скарбниці”

13-19 грудня в Україні проводиться Національний тиждень читання. Це акція, призвана сприяти збереженню та поширенню книжкової культури, подальшому розповсюдженню друкованого слова у вік електронних гаджетів […]

No Image

Виставка новорічних та різдвяних листівок ХІХ-ХХІ ст.

З 18 грудня 2021 р. в музеї «Літературне Придніпров’я» працює виставка новорічних та різдвяних листівок ХІХ – ХХІ ст. «Ішов, перейшов Місяць по небу та й зустрівся Місяць з ясною Зорею» (назвою стали рядки давньої колядки). Вона продовжує розпочату в минулі роки традицію створення святкових зимових експозицій. Цьогоріч збільшився масштаб виставки як за кількістю експонатів, так і за кількістю залучених колекцій; розширилися хронологічні межі.