No Image

Захід у літературному музеї “Мчиться поїзд”

А колеса тук-тук-тук… У ці важкі часи залізна дорога стала символом стійкості, героїзму, порятунку. Та урбаністичні образи паротягів, поїздів надихали митців Слова різних часів. І саме про це будемо говорити 20 серпня о 15:00 в музеї «Літературне Придніпров’я».

No Image

Захід “Таємниця походження Бетмена: українська народна версія, та інші мишачі пригоди”

13 серпня на 15:00 запрошуємо відвідувачів на інтерактивний захід “Таємниця походження Бетмена: українська народна версія, та інші мишачі пригоди у” Літературному Придніпров’ї”.

No Image

Книжкова виставка “Данина пошани Степовому Колумбу” (до 132-ї річниці з дня смерті та 190-річчя з дня народження Олександра Поля)

07.08.2022 0

На виставці репрезентовані основні видання, присвячені дослідженню постаті О.М. Поля, починаючи з кінця XIX ст. й до сьогодення. Передусім, це праця І.Ф. Вертоградова «Памяти А.Н. Поля. (По поводу 20-ти летия со дня его смерти)», видана вперше 1910 року та перевидана репринтним виданням із доповненнями 1997 року (упорядник В.І. Лазебник). Одним із перших історіографів О.М. Поля був і сам Д.І. Яворницький, який присвятив йому та його колекції статтю «Музей А.Н. Поля», опубліковану в журналі «Исторический вестник» (1890, т. XLII).

No Image

Археологічним дослідженням балки Канцерки

А потім сталось те, чого ніхто не очікував цього року. Проявилось воно! ГОРНО! Не там, де його хрестиком позначала Алла Трохимівна Сміленко (одна з перших і найбільш продуктивних дослідниць пам’ятки) і взагалі не там, де воно мало бути відповідно до досліджень Володимира Ходаса (ще одного музейного археолога 2000-х).